Znojemská pečeně

Preparation time Doba přípravy: 120 minut
Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 2 plátky hovězí roštěné
  • špek
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 3 sladkokyselé okurky
  • olej

Postup

Maso lehce naklepeme a nakrojíme po stranách. Osolíme, opepříme a promísíme s cibulí a špekem nakrájeným na drobné kostičky. Necháme půl dne odležet.

Na oleji zpěníme špek s cibulí a maso prudce osmahneme, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do měkka (zhruba hodinu až hodinu a čtvrt). Dle potřeby podléváme a občas otočíme.

Jakmile je maso měkké, vyndáme jej a do vzniklé omáčky přidáme na kolečka nakrájené sladkokyselé okurky a chvíli povaříme. Můžeme přichutit solí, pepřem a zahustit moukou.

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky či rýže.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


  1. A.Zapotocky
    8. Říj. 2010, 15:51

    Ja to skusyl a bylo to vyborny jedly jsme to s knedlikem a spetzlema

Nový recept

Další recepty v kategorii: