Znojemská omáčka

Preparation time Doba přípravy: 30 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400ml mléka
  • hladká mouka
  • 4 sterilované okurky
  • máslo
  • cukr
  • ocet
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Rozehřejeme lžíci másla a za stálého míchání přisypáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, do které po částech přiléváme studené mléko a vaříme do zhoustnutí. V omáčce by se neměly tvořit žmolky. Lehce osolíme a ochutíme trochou muškátového oříšku.

Okurky nakrájíme na tenká kolečka a lehce osmahneme na másle. Vmícháme do omáčky, kterou opepříme, dochutíme špetkou cukru a malým množstvím octa.

Podáváme s houskovými knedlíky a hovězím masem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 2/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: