Zelňačka

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 4-6 brambor
  • 100g slaniny
  • papriková klobása či jiná uzenina
  • hladká mouka
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika
  • majoránka
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na tenčí kolečka a ty poté na čtvrtky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Zelí pokrájíme na menší kousky.

Slaninu a osmahneme v hrnci na troše oleje, přidáme cibuli, klobásu a okořeníme dvěma lžičkami sladké papriky, půl až jednou lžičkou pálivé, opepříme. Krátce osmahneme a zalijeme vodou.

Přidáme brambory, přiklopíme a přibližně deset minut povaříme. Poté přidáme zelí, promícháme a krátce povaříme.

Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a 20 až 25 minut povaříme.

Dochutíme a můžeme podávat.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: