Zeleninové lečo
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 velká rajčata
- 2 zelené papriky
- 3 červené papriky
- 4 vejce
- rajský protlak
- sladká mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
Postup
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Okořeníme lžící sladké papriky a dobře promícháme. Přidáme omytou a na tenké proužky nakrájenou papriku, osolíme, opepříme a podlijeme 50ml vody. Pod pokličkou podusíme přibližně 3 minuty.
Přidáme spařená a oloupaná rajčata a odkryté dusíme do měkka. Poté vmícháme rozšlehaná vejce a jednu až dvě lžíce rajského protlaku a chvilku prohřejeme.
Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5