Zbojnický rožeň

Preparation time Doba přípravy: 50 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 600g vepřové krkovice bez kosti
  • 150g slaniny
  • 200g vepřových jater
  • 2-3 větší cibule
  • vepřové sádlo
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na kostky, opepříme a naložíme v oleji. Necháme několik hodin odležet.

Před přípravou nakrájíme játra a slaninu na kostky, cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na plátky. Maso a játra obalíme v hladké mouce. Vše střídavě napichujeme na špízové jehly či špejle.

Rožeň opečeme na sádle, nebo ugrilujeme. Občas jej obrátíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Ke konci rožeň osolíme, případně můžeme okořenit dle chuti.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: