Zbojnický rožeň
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 600g vepřové krkovice bez kosti
- 150g slaniny
- 200g vepřových jater
- 2-3 větší cibule
- vepřové sádlo
- mletý pepř
- hladká mouka
- sůl
- olej
Postup
Maso nakrájíme na kostky, opepříme a naložíme v oleji. Necháme několik hodin odležet.
Před přípravou nakrájíme játra a slaninu na kostky, cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na plátky. Maso a játra obalíme v hladké mouce. Vše střídavě napichujeme na špízové jehly či špejle.
Rožeň opečeme na sádle, nebo ugrilujeme. Občas jej obrátíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Ke konci rožeň osolíme, případně můžeme okořenit dle chuti.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.