Zapékaný losos se slaninou a bylinkami

Suroviny:

  • 4-6 ks filé z lososa
  • 150g slaniny
  • 150g smetany
  • máslo
  • 4 rajčata
  • 3 cibule
  • 1 citron
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek petrželky
  • hrst řeřichy
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Plátky lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme v chladu odležet jednu až dvě hodiny.

Cibuli nakrájíme nadrobno a část zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.

Zbytek cibule smícháme se smetanou a přidáme nasekané bylinky. Rajčata spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky.

Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme zde polovinu směsi cibule se slaninou. Plátky lososa osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Na rybu navrstvíme rajčata, zalijeme smetanou a nakonec rozložíme zbytek směsi cibule a slaniny.

Vložíme do trouby a pečeme do zlatova při 200°C.

Podáváme s opékanými bramborami či rýží.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: