Zapékaný losos se slaninou a bylinkami
Suroviny:
- 4-6 ks filé z lososa
- 150g slaniny
- 150g smetany
- máslo
- 4 rajčata
- 3 cibule
- 1 citron
- 1 svazek kopru
- 1 svazek petrželky
- hrst řeřichy
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Plátky lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme v chladu odležet jednu až dvě hodiny.
Cibuli nakrájíme nadrobno a část zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.
Zbytek cibule smícháme se smetanou a přidáme nasekané bylinky. Rajčata spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky.
Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme zde polovinu směsi cibule se slaninou. Plátky lososa osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Na rybu navrstvíme rajčata, zalijeme smetanou a nakonec rozložíme zbytek směsi cibule a slaniny.
Vložíme do trouby a pečeme do zlatova při 200°C.
Podáváme s opékanými bramborami či rýží.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.