Žampiony na víně

Preparation time Doba přípravy: 25 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500g menších žampionů
  • 1 dl suchého bílého vína
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • kari
  • petrželka
  • tymián
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Žampiony dobře očistíme vlhkým hadříkem a zbavíme nožek. Hlavičky nakrájíme na silnější plátky a vložíme do rozehřátého oleje. Přidáme citronovou šťávu, víno, rajský protlak, stroužek česneku utřený se solí a okořeníme. Vaříme osm až deset minut dokud nejsou žampiony měkké.

Podáváme s chlebem nebo topinkami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: