Žampionový houbovec
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 400g žampionů
- 5 starších housek
- 1 velká cibule
- 2 vejce
- 100ml mléka
- hrubá mouka
- prášek do pečiva
- máslo
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup
Pečivo nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem. Lžíci hrubé mouky smícháme s polovinou čajové lžičky prášku do pečiva. K pečivu přimícháme rozklepnutá vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a vymícháme středně husté těsto.
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, na kterém osmahneme cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme. Houbovou směs vmícháme do těsta, osolíme, opepříme a okmínujeme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do něho houbovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Zapékáme 25 minut pri 180°C.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.