Žampionová polévka

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 200g žampionů
  • 300 ml mléka
  • máslo
  • hladká mouka
  • masox
  • lžička citronové šťávy
  • 2 vejce
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Na rozehřátém másle opečeme trochu hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zředíme třemi hrnky vody, rozšleháme a povaříme přibližně 10 minut.

Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Vložíme je na pánev, zalijeme trochou vody smíchané s citronovou šťávou a dusíme do měkka. Poté je přidáme do polévky. Vmícháme mléko, kostku masoxu, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Ihned polévku sejmeme z ohně a vmícháme žloutky, které jsme rozšlehali ve dvou lžících mléka.

Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou čerstvou petrželovou natí.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: