Základní úprava sojového masa
Suroviny:
- 100g sojového masa
- 3 stroužky česneku
- 1 kostka bujonu
- 1 cibule
- mletý pepř
- 0,5 lžičky soli
Postup
Tento recept popisuje jednu z možností jak uvařit sojové maso pro další zpracování v ostatních receptech.
Do 600ml vroucí vody vložíme kostku bujonu, oloupanou cibuli a česnek, opepříme a osolíme. Zamícháme, vložíme sojové maso a 15 minut povaříme. Sundáme z plotýnky a necháme 30 minut odstát. Nakonec slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu.
Do nálevu můžeme dle chuti přidat také další koření, například tymián, majoránku, oregano, zázvor, sojovou omáčku, kořenovou zeleninu a podobně.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 3/5