Vídeňský punč
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8
Suroviny:
- 1 litr červeného vína
- 300ml vody
- 4cl rakouského rumu (Stroh 80%)
- 250ml pomerančové šťávy
- 80g cukru
- kousek skořice
- několik hřebíčků
- trochu kůry z pomeranče
Postup
Všechny suroviny vložíme do hrnce, promícháme a ohřejeme téměř k bodu varu. Nevaříme!
Ihned sundáme z plotny, scedíme a můžeme podávat.
Pokud nemáme rakouský rum, můžeme použít obyčejnější bílý, toho ale dáváme dvojnásobné množství.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5
25. Lis. 2011, 7:31
Ve Vídni mě tvrdily,že pravý Vídeňský punč se nedělá z vína tak kde je pravda? ale u nás je stejně nejlepší..