Vídeňský punč

Preparation time Doba přípravy: 20 minut
Number of servings Počet porcí: 8

Suroviny:

  • 1 litr červeného vína
  • 300ml vody
  • 4cl rakouského rumu (Stroh 80%)
  • 250ml pomerančové šťávy
  • 80g cukru
  • kousek skořice
  • několik hřebíčků
  • trochu kůry z pomeranče

Postup

Všechny suroviny vložíme do hrnce, promícháme a ohřejeme téměř k bodu varu. Nevaříme!

Ihned sundáme z plotny, scedíme a můžeme podávat.

Pokud nemáme rakouský rum, můžeme použít obyčejnější bílý, toho ale dáváme dvojnásobné množství.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


  1. Josef Sedláček
    25. Lis. 2011, 7:31

    Ve Vídni mě tvrdily,že pravý Vídeňský punč se nedělá z vína tak kde je pravda? ale u nás je stejně nejlepší..

Nový recept

Další recepty v kategorii: