Veselská bramboračka

Number of servings Počet porcí: 6

Suroviny:

  • 400g brambor
  • 500g kysaného zelí
  • 150ml kysané smetany
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • máslo
  • hladká mouka
  • kmín
  • petrželka
  • sůl

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a v osolené vodě s kmínem vaříme do měkka. Pokrájíme zelí, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka ve větším hrnci.

Mezitím na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme trochou mouky a smažíme dozlatova za stálého míchání.

Brambory včetně vývaru vlijeme k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Přilijeme smetanu a vmícháme rozšlehané vejce. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Ještě několik minut povaříme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: