Vepřové na zázvoru

Preparation time Doba přípravy: 30 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400g vepřového
  • 3 lžíce sladké sojové omáčky
  • 50g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Vepřové nakrájíme na malé nudličky, zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno.

Sojovou omáčku (osobně preferuji Kikkoman) smícháme s olivovým olejem a zázvorem. Přidáme maso a necháme půl hodiny marinovat.

Maso prudce smažíme na pánvi, jakmile je hotové, zalijeme jej zbytkem marinády. Podáváme s rýží.

Tento recept vychází z japonského pokrmu šoga jaki, ve kterém se do marinády přidává ještě mirin (slazené rýžové víno určené k vaření). I bez něho je ale pokrm výborný a surovinově jistě dostupnější :-)

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: