Vepřové na pivě
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 600g vepřové plece bez kosti
- 1 cibule
- světlé pivo
- hladká mouka
- kmín
- nové koření
- sůl
- máslo
- olej
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme osolené maso nakrájené na menčí hranolky, kmín a několik kuliček nového koření. Maso ze všech stran osmahneme, podlijeme dvěma lžícemi vody, sklenicí piva a dusíme.
Z mouky a másla připravíme jíšku. Jakmile je maso téměř měkké, zahustíme omáčku jíškou a dusíme do měkka.
Podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.