Vepřové kostky po Srbsku
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500 g libové vepřové plece
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 kapie
- 150ml kysané smetany
- hladká mouka
- mletá sladká paprika
- olej
- sůl
Postup
Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Poté maso vyjmeme a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme trochou mouky, osmahneme, a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, uvedeme do varu a opět vložíme maso.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k masu s kapií nakrájenou na nudličky, okořeníme mletou paprikou a osolíme. Vše přibližně 25 minut podusíme do měkka.
Kysanou smetanu rozkvedláme s trochou hladké mouky, vmícháme do omáčky a krátce povaříme.
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5