Vepřové kostky po Srbsku

Preparation time Doba přípravy: 45 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500 g libové vepřové plece
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 kapie
  • 150ml kysané smetany
  • hladká mouka
  • mletá sladká paprika
  • olej
  • sůl

Postup

Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Poté maso vyjmeme a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme trochou mouky, osmahneme, a vytvoříme cibulovou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, uvedeme do varu a opět vložíme maso.

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k masu s kapií nakrájenou na nudličky, okořeníme mletou paprikou a osolíme. Vše přibližně 25 minut podusíme do měkka.

Kysanou smetanu rozkvedláme s trochou hladké mouky, vmícháme do omáčky a krátce povaříme.

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: