Vepřová pečeně na kmíně

Preparation time Doba přípravy: 80 minut
Number of servings Počet porcí: 6

Suroviny:

  • 1kg vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 250ml hovězího vývaru
  • 250g žampionů
  • 100g anglické slaniny
  • 100g sladké smetany
  • solamyl
  • dijonská hořčice
  • petrželová nať
  • mletý kmín
  • celý kmín
  • sůl
  • olej

Postup

Čajovou lžičku celého kmínu smícháme se lžičkou drceného kmínu a dvěma lžičkami soli. Směsí potřeme plátky krkovice a necháme 4 až 6 hodin odležet.

Plátky masa prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a slaninu nakrájenou na kostky. Dusíme dalších 30 minut dokud maso nezměkne. Dle potřeby podléváme.

Maso vyjmeme a udržujeme v teple, vypečenou šťávu procedíme, smícháme se smetanou, lžičkou hořčice a zahustíme dvěma lžičkami solamylu. Několik minut povaříme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3.50/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: