Valtický řízek

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 vepřové řízky
  • 150g žampionů
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • 50 ml bílého vína
  • máslo
  • olej

Postup

Žampiony nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Osolíme, vmícháme vejce a směs necháme ztuhnout.

Řízky naklepeme, poklademe žampionovou směsí, přeložíme a okraje upevníme párátky. Řízky obalíme v mouce a z obou stran osmahneme na oleji. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Když je maso téměř měkké, podlijeme jej bílým vínem.

Podáváme s opečenými nebo americkými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: