Valtický řízek
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 vepřové řízky
- 150g žampionů
- 1 vejce
- hladká mouka
- 50 ml bílého vína
- máslo
- olej
Postup
Žampiony nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Osolíme, vmícháme vejce a směs necháme ztuhnout.
Řízky naklepeme, poklademe žampionovou směsí, přeložíme a okraje upevníme párátky. Řízky obalíme v mouce a z obou stran osmahneme na oleji. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Když je maso téměř měkké, podlijeme jej bílým vínem.
Podáváme s opečenými nebo americkými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.