Vaječné karbanátky

Number of servings Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 200ml mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • majonéza
  • plnotučná hořčice
  • petrželka
  • sůl
  • olej

Postup

Šest vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Vejce jemně nastrouháme. Na troše oleje osmahneme lžíci hladké mouky, přilijeme 100ml mléka a dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Zalijeme zbytkem mléka a povaříme. Vmícháme vejce, nadrobno nasekanou petrželku a osolíme. Dobře promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou. Sundáme z plotny a necháme chvilku vychladnout.

Mezitím majonézu zředíme trochou vlažného mléka, osolíme a vmícháme lžičku hořčice.

Z vaječné hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance. Zvolna z obou stran osmažíme na oleji.

Podáváme s vařenými bramborami přelité ochucenou majonézou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: