Utopenci

Suroviny:

  • špekáčky
  • cibule
  • voda
  • ocet
  • celý pepř
  • mletý pepř
  • feferonka
  • bobkový list
  • plnotučná hořčice

Postup

Nejprve připravíme nálev: smícháme vodu s octem v poměru 1 díl octa na 4 až 5 dílů vody. Přidáme kuličky pepře, bobkový list a feferonku. Přivedeme do varu, ihned odstavíme a necháme zchladnout.

Špekáčky oloupeme, nakrojíme a vymažeme hořčicí smíchanou s mletým pepřem. Co nejvíce napěchujeme kolečky cibule.

Do velké sklenice klademe špekáčky tak, že naplníme jednu vrstvu cibulí, přidáme špekáčky a na ně plníme opět cibulí. Můžeme proložit bobkovým listem a pokrájenou malou feferonkou. Jakmile je sklenice plná, zalijeme ji zchladlým nálevem. Utopence necháme alespoň týden odležet.

Zbytek nálevu můžeme zmrazit na příště.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 2/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: