Uherské vepřové kotlety
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety
- 400g kysaného zelí
- 1 jablko
- 1 cibule
- 100ml kysané smetany
- hladká mouka
- ocet
- cukr
- mletá sladká paprika
- sůl
- olej
Postup
Vepřové kotlety po nařízneme po stranách a nařízneme. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, vmícháme lžičku mleté papriky a osolíme. Přidáme kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka.
Přidáme nakrájené zelí, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, lžičku cukru, trochu octa a dusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky a tou omáčku zahustíme. Několik minut povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.