Uherské vepřové kotlety

Preparation time Doba přípravy: 45 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • 400g kysaného zelí
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 100ml kysané smetany
  • hladká mouka
  • ocet
  • cukr
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • olej

Postup

Vepřové kotlety po nařízneme po stranách a nařízneme. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, vmícháme lžičku mleté papriky a osolíme. Přidáme kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka.

Přidáme nakrájené zelí, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, lžičku cukru, trochu octa a dusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky a tou omáčku zahustíme. Několik minut povaříme.

Podáváme s houskovými knedlíky.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: