Těstoviny s žampionovou omáčkou

Preparation time Doba přípravy: 40 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400g těstovin
  • 250g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kelímek smetany na vaření
  • petrželová nať
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Těstoviny uvaříme al dente ve slané vodě s kapkou oleje.

Žampiony očistíme, oloupeme hlavičky a nakrájíme na plátky nebo malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli. Přidáme česnek, žampiony, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Podusíme do měkka.

Přidáme smetanu, chvilku prohřejeme a nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať.

Těstoviny podáváme přelité houbovou omáčkou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: