Těstoviny s žampionovou omáčkou
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 400g těstovin
- 250g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kelímek smetany na vaření
- petrželová nať
- mletý černý pepř
- sůl
- olej
Postup
Těstoviny uvaříme al dente ve slané vodě s kapkou oleje.
Žampiony očistíme, oloupeme hlavičky a nakrájíme na plátky nebo malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli. Přidáme česnek, žampiony, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Podusíme do měkka.
Přidáme smetanu, chvilku prohřejeme a nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať.
Těstoviny podáváme přelité houbovou omáčkou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5