Těstoviny s taveným ementálem
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g těstovin (vřeténka, kolínka)
- 200g ementálu
- 750ml mléka
- 4 vejce
- máslo
- strouhaný parmezán
Postup
Ementál nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme přes noc odležet.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Sýr s mlékem dáme do hrnce, přidáme čtyři vaječné žloutky, tři lžíce másla a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Jakmile směs zkrémovatí, lehce opepříme a nalijeme na těstoviny. Podáváme sypané strouhaným sýrem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.