Těstovinový salát s krevetami a rajčaty
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 300g těstovin (penne, mušličky)
- 200g sterilovaného hrášku
- 150g mražených krevet
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- cukr
- čerstvá pažitka
- mletá skořice
- citronová šťáva
- sůl
- olej
Postup
Těstoviny uvaříme al dente ve slané vodě, slijeme a necháme okapat. Krevety krátce povaříme ve vodě se lžičkou cukru a oloupaným česnekem. Scedíme a necháme okapat.
Dvě lžíce oleje smícháme se lžící citronové šťávy, špetkou soli a skořice.
Hrášek scedíme, řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme nadrobno. Zeleninu smícháme s těstovinami, krevetami a zalijeme zálivkou. Necháme hodinu odležet v chladu.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.