Telecí roláda

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 2 telecí brzlíky
  • 400g telecích řízků
  • 6 ks toastového chleba
  • mléko
  • 100g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • hovězí vývar

Postup

Brzlík vložíme do vody a necháme 3 hodiny odmočit. Poté jej spaříme a prudce zchladíme. Brzlík odblaníme a zbavíme šlach.

Brzlík umeleme se slaninou.

Z chleba odstraníme kůrku a namočíme do 200ml mléka. Přidáme rozkvedlané vejce, osolíme a opepříme. Přidáme rozemletý brzlík a nádivku řádně promísíme.

Plátky masa naklepeme, potřeme nádivkou, srolujeme a upevníme nití. Lehce ze všech stran osmahneme, podlijeme vývarem a pečeme do měkka zhruba hodinu. Během pečení občas obrátíme a podlijeme vývarem.

Hotovou roládu vyjmeme, vypečenou šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a chvilku povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.

Roládu nakrájíme na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme s opékanými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: