Sýrová omáčka

Preparation time Doba přípravy: 30 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 400ml mléka
  • tvrdý sýr
  • hladká mouka
  • máslo
  • 2 vejce
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • sůl

Postup

Rozehřejeme lžíci másla a za stálého míchání přisypáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, do které po částech přiléváme studené mléko a vaříme do zhoustnutí. V omáčce by se neměly tvořit žmolky.

Do vzniklého bešamelu zamícháme asi 10dkg strouhaného sýra a necháme jej rozpustit. Nejlepší je čedar nebo parmazán. Lehce osolíme a ochutíme trochou muškátového oříšku.

Omáčku zjemníme dvěma žloutky rozšlehanými v troše mléka.

Podáváme s těstovinami, k zelenině, nebo použijeme při zapékání.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: