Švýcarské mušle

Preparation time Doba přípravy: 90 minut

Suroviny:

  • 500g těstovinových mušlí
  • máslo
  • 150ml smetany
  • 3 vejce
  • 50g hrozinek
  • práškový cukr
  • citronová kůra
  • strouhanka
  • olej

Postup

Mušle uvaříme ve vodě s trochou oleje a dáme okapat. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich tuhý sníh. Tři lžíce másla utřeme se žloutky, dvěma lžícemi cukru a citronovou kůrou. Vmícháme tuhý sníh, smetanu a vařené mušle.

Zapékací mísu dobře vymažeme máslem a zasypeme strouhankou. Přidáme těstoviny a zapečeme do růžova.

Podáváme s meruňkovým nebo broskvovým kompotem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: