Švýcarské mušle
Doba přípravy: 90 minut
Suroviny:
- 500g těstovinových mušlí
- máslo
- 150ml smetany
- 3 vejce
- 50g hrozinek
- práškový cukr
- citronová kůra
- strouhanka
- olej
Postup
Mušle uvaříme ve vodě s trochou oleje a dáme okapat. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich tuhý sníh. Tři lžíce másla utřeme se žloutky, dvěma lžícemi cukru a citronovou kůrou. Vmícháme tuhý sníh, smetanu a vařené mušle.
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem a zasypeme strouhankou. Přidáme těstoviny a zapečeme do růžova.
Podáváme s meruňkovým nebo broskvovým kompotem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.