Strážnický divoký šíp
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 600g hovězího (nejlépe ze svíčkové)
- 250g uzené klobásy
- 2 kapie
- 200g sterilovaného hrášku
- 200g rýže
- kečup
- hřebíček
- máslo
- 1 cibule
- chilli koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Rýži uvaříme v osolené vodě s několika hřebíčky.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pokrájíme na kostky a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na špízové jehly či špejle. Ze všech stran opečeme na oleji, podlijeme a dusíme do měkka.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kapie, okapaný hrášek, tři lžíce kečupu a podlijeme troškou vody. Chvilku podusíme a přidáme uvařenou rýži. Prohřejeme a podáváme se špízy.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.