Staročeská roštěná

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 650g zadního hovězího
  • hladká mouka
  • 500ml hovězího vývaru
  • 250g kysané smetany
  • 3 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na plátky, nařízneme na krajích a naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Poprášíme moukou a z obou stran opečeme na horkém oleji. Zalijeme vývarem, přidáme lisovaný česnek a přiklopíme poklicí. Dusíme do měkka.

Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Ve smetaně rozkvedláme dvě lžíce hladké mouky a nalijeme do pánve na šťávu. Chvilku povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 1/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


  1. Jarouš
    10. Srp. 2011, 15:01

    Jednoduché, rychlé, chutné. Solidní klasika.

Nový recept

Další recepty v kategorii: