Španělské ptáčky
Doba přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 plátky zadního hovězího
- 1 vařené vejce
- plnotučná hořčice
- slanina
- 1 párek
- 1 kyselá okurka
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- hladká mouka
- olej
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na okraji trochu nařízneme.
Každý plátek pomažeme hořčicí a vložíme na něj čtvrtku vařeného vejce, čtvrt okurky, plátek slaniny, čtvrt párku. Maso opatrně zabalíme a převážeme nití tak, aby zůstalo vcelku.
Ptáček obalíme v mouce a opečeme ze všech stran. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení ptáčky podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ptáčky vydusíme do měkka.
Jakmile jsou ptáčky hotové, vyjmeme je a do výpeku vmícháme trochu mouky. Osmahneme, přilijeme horkou vodu a promícháme. Ptáčky vložíme zpět a chvilku ve štávě prohřejeme.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo rýži.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.