Španělské ptáčky

Preparation time Doba přípravy: 120 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 plátky zadního hovězího
  • 1 vařené vejce
  • plnotučná hořčice
  • slanina
  • 1 párek
  • 1 kyselá okurka
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • olej

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na okraji trochu nařízneme.

Každý plátek pomažeme hořčicí a vložíme na něj čtvrtku vařeného vejce, čtvrt okurky, plátek slaniny, čtvrt párku. Maso opatrně zabalíme a převážeme nití tak, aby zůstalo vcelku.

Ptáček obalíme v mouce a opečeme ze všech stran. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení ptáčky podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ptáčky vydusíme do měkka.

Jakmile jsou ptáčky hotové, vyjmeme je a do výpeku vmícháme trochu mouky. Osmahneme, přilijeme horkou vodu a promícháme. Ptáčky vložíme zpět a chvilku ve štávě prohřejeme.

Podáváme s houskovými knedlíky nebo rýži.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: