Špagety s česnekem a šalvějí
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g špaget
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- hrst čerstvé šalvěje
- sůl
- olivový olej
Postup
Tento recept je variací na známé Aglio Olio Peperoncino.
Špagety uvaříme al dente ve slané vodě, slijeme a část vody dáme stranou.
Šalvěj nasekáme na kousky. Česnek a feferonku nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém oleji.
Jakmile česnek trochu zezlátne, přidáme šalvěj a trochu vody, ve které jsme vařili špagety.
Minutku až dvě povaříme a přidáme uvařené špagety, které v pánvi s omáčkou řádně promícháme. Ihned podáváme.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5