Šmakoun z Kalifornie
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 ks Šmakouna
- 200g žampionů
- 200g drůbežích jater
- 200g tvrdého sýra
- 120ml smetany
- 3 vejce
- 1 cibule
- olej
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahnene na pánvi. Přidáme Šmakouna a drůbeží játra nakrájená na kostičky, na proužky nakrájenou šunku a osmahneme. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vody a dusíme 3 až 5 minut.
Směs přendáme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a smetanou. Směsí přelijeme Šmakouna v zapékací míse a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Přibližně 20 minut zapečeme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo topinkami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.