Šmakoun s játry na divoko

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 kousky Šmakouna
  • 300g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 100ml suchého červeného vína
  • 250ml hovězího vývaru
  • 2 rajčata
  • ostrý kečup
  • bobkový list
  • celý pepř
  • nové koření
  • sůl
  • olej

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená játra, pepř, bobkový list, nové koření a orestujeme. Přidáme rajčata nakrájená na osminky, lžíci kečupu a zalijeme vínem a trochou vývaru. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vývarem.

Jakmile jsou játra měkká, přidáme prolisovaný česnek se solí, na kostky nakrájeného Šmakouna a několik minut prohřejeme.

Podáváme s rýží a zbylým červeným víne

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


  1. Daniela
    31. Čec. 2013, 8:22

    Výborný recept, jednou jsme ho zkusili a tak nám to chutnalo, že ho vaříme stále.

Nový recept

Další recepty v kategorii: