Šmakoun s játry na divoko
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 kousky Šmakouna
- 300g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 100ml suchého červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- 2 rajčata
- ostrý kečup
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- sůl
- olej
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená játra, pepř, bobkový list, nové koření a orestujeme. Přidáme rajčata nakrájená na osminky, lžíci kečupu a zalijeme vínem a trochou vývaru. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vývarem.
Jakmile jsou játra měkká, přidáme prolisovaný česnek se solí, na kostky nakrájeného Šmakouna a několik minut prohřejeme.
Podáváme s rýží a zbylým červeným víne
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5
31. Čec. 2013, 8:22
Výborný recept, jednou jsme ho zkusili a tak nám to chutnalo, že ho vaříme stále.