Skotská vejce

Preparation time Doba přípravy: 45 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500g mletého masa
  • 6 vajec
  • strouhanka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hladká mouka

Postup

Jedno vejce dáme stranou a zbylých pět uvaříme natvrdo. Poté je osušíme, oloupeme a lehce obalíme v hladké mouce.

Mleté maso smícháme se špetkou soli a pepře, dle chuti můžeme přidat trochu muškátového květu. Směsí obalíme uvařená vejce a navlhčenýma rukama vytvarujeme souměrné koule. Ty obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance. Přibližně pět minut smažíme ve fritovacím hrnci. Poté vejce vyndáme, osušíme ubrouskem a podáváme s vařenými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: