Skotská vejce
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g mletého masa
- 6 vajec
- strouhanka
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka
Postup
Jedno vejce dáme stranou a zbylých pět uvaříme natvrdo. Poté je osušíme, oloupeme a lehce obalíme v hladké mouce.
Mleté maso smícháme se špetkou soli a pepře, dle chuti můžeme přidat trochu muškátového květu. Směsí obalíme uvařená vejce a navlhčenýma rukama vytvarujeme souměrné koule. Ty obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance. Přibližně pět minut smažíme ve fritovacím hrnci. Poté vejce vyndáme, osušíme ubrouskem a podáváme s vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 4/5