Savojský gratin

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200g tvrdého sýra
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Osolíme a opepříme.

Máslem vymažeme zapékací mísu a plníme střídavě bramborami a nastrouhaným sýrem. Jako poslední vrstvu necháme sýr. Zalijeme vývarem, poklademe plátky másla a dáme zapékat do trouby.

Brambory jsou hotové za přibližně 45 minut, všechen vývar by se měl za tu dobu odpařit.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: