Rybí rizoto
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 300-400g filé
- 300g rýže
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 500ml hovězího vývaru
- hladká mouka
- máslo
- 150g sterilované kukuřice
- bobkový list
- zázvor
- šafrán
- petrželka
- sůl
- olej
Postup
Rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme citronem a zaprášíme moukou. Osolíme a na másle opečeme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a opečeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme a přidáme k rýži společně s kukuřicí. Okořeníme špetkou zázvoru, šafránu a přidáme bobkový list. Za stálého míchání a podlévání vývarem dusíme do měkka.
Hotovou rýži smícháme s opečeným filé a můžeme podávat.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.