Ratatouille
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6
Suroviny:
- 4 rajčata
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 cibule
- 2-4 stroužky česneku
- tymián
- rozmarýn
- bazalka
- bobkový list
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Postup
Tento recept je zvlášť vynikající v létě s čerstvou zeleninou a bylinkami, ale ani v zimě rozhodně není k zahození.
Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a po 10 minutách oloupeme a pokrájíme na kousky. Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Poté je nakrájíme na větší kostičky. Cuketu nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jadýrek a nakrájíme na silnější plátky.
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli. Přidáme rajčata, papriky a 10 minut podusíme pod pokličkou.
Poté přisypeme zbylou zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme bylinky (nejlépe čerstvé, ale možno i sušené). Odkryté dusíme dalších 20 až 25 minut, občas promícháme.
Hotové ratatouille ihned podáváme, buď samostatně s čerstvým bílým pečivem, nebo jako přílohu k masu.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5