Provensálské vepřové kotlety
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety
- 5 rajčat
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50g zelených oliv
- máslo
- šalvěj
- pepř
- sůl
Postup
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná rajčata a na osminky nakrájená rajčata, několik lístků šalvěje, osolíme a opepříme. Dobře promícháme a krátce povaříme na mírném ohni.
Mezitím na pánvi opečeme na másle kotlety. Jakmile jsou hotové, vyndáme je a udržujeme v teple. Do pánve vlijeme omáčku z hrnce, přidáme olivy zbavené pecek a povaříme.
Kotlety podáváme s vařenými bramborami přelité omáčkou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.