Pražská hovězí roláda
Suroviny:
- 750g zadního hovězího
- 75g šunky
- 75g mraženého hrášku
- 150g vařené rýže
- 2 vejce
- 3 cibule
- 500ml hovězího vývaru
- hladká mouka
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Maso rozřízneme na větší plát. Dobře naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Sundáme z ohně a smícháme s rýží, hráškem a vejcem rozšlehaným se solí. Směs poklademe na maso, zatočíme a ovážeme nití.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Poté roládu vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu vydusíme a zaprášíme moukou. Orestujeme, zalijeme vývarem a chvilku provaříme. Šťávu přecedíme. Maso podáváme přelité šťávou.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.