Pražská hovězí roláda

Suroviny:

  • 750g zadního hovězího
  • 75g šunky
  • 75g mraženého hrášku
  • 150g vařené rýže
  • 2 vejce
  • 3 cibule
  • 500ml hovězího vývaru
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Maso rozřízneme na větší plát. Dobře naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Sundáme z ohně a smícháme s rýží, hráškem a vejcem rozšlehaným se solí. Směs poklademe na maso, zatočíme a ovážeme nití.

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Poté roládu vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu vydusíme a zaprášíme moukou. Orestujeme, zalijeme vývarem a chvilku provaříme. Šťávu přecedíme. Maso podáváme přelité šťávou.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: