Polévka s játrovou rýží

Preparation time Doba přípravy: 35 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1 litr hovězího vývaru
  • polévkové koření
  • petrželka
  • mrkev
  • 400g jater (mohou být vepřová, hovězí i drůbeží)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • strouhanka

Postup

Nejprve připravíme játrovou směs: Nameleme játra, okořeníme a osolíme, přidáme strouhanku, vejce a prolisovaný česnek. Směs dobře rozmícháme.

Hovězí vývar krátce převaříme s polévkovým kořením a petrželkou. Dle chuti můžeme přidat kořenovou zeleninu. Do vroucí polévky nastrouháme přes hrubé struhadlo připravenou játrovou směs a vaříme 4 až 5 minut.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 3/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: