Polévka s játrovou rýží
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1 litr hovězího vývaru
- polévkové koření
- petrželka
- mrkev
- 400g jater (mohou být vepřová, hovězí i drůbeží)
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- máslo
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
Postup
Nejprve připravíme játrovou směs: Nameleme játra, okořeníme a osolíme, přidáme strouhanku, vejce a prolisovaný česnek. Směs dobře rozmícháme.
Hovězí vývar krátce převaříme s polévkovým kořením a petrželkou. Dle chuti můžeme přidat kořenovou zeleninu. Do vroucí polévky nastrouháme přes hrubé struhadlo připravenou játrovou směs a vaříme 4 až 5 minut.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 3/5