Pivovarský tokáň
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 800g vepřového bůčku bez kosti
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pivo
- 100g uzeného sýra
- 500ml hovězího vývaru
- nové koření
- strouhanka
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bůček nakrájený na proužky a ze všech stran opečeme do zlatova. Poté podlijeme vývarem, přidáme lisovaný česnek utřený se solí, několik kuliček nového koření, opepříme a dusíme téměř do měkka.
Šťávu zahustíme strouhankou, zalijeme pivem a chvilku povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami posypané strouhaným sýrem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.