Penne s klobásou v krémové omáčce

Preparation time Doba přípravy: 30 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 500g těstovin (penne)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4-5 rajčat
  • 150g měkké klobásy
  • 150ml suchého bílého vína
  • 100ml smetany
  • 50g strouhaného parmezánu
  • hrst čerstvé petrželky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej

Postup

Těstoviny uvaříme al dente podle návodu.

Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a propečeme. Jakmile je klobása hotová, zalijeme bílým vínem a přibližně 2 minutky povaříme dokud se většina neodpaří. Přidáme rajčata a zvolna vaříme přibližně 4 minuty. Poté vmícháme smetanu a vaříme dokud omáčka nezhoustne.

Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať.

Omáčkou zalijeme hotové těstoviny a sypeme strouhaným parmezánem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: