Pečený lilek po francouzsku

Preparation time Doba přípravy: 60 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 2 lilky
  • 6 stroužků česneku
  • provensálské koření
  • olivový olej
  • sůl

Postup

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Lilky důkladně omyjeme. Podélně je rozkrojíme a každou část osolíme. Necháme 20 minut vypotit a poté osušíme.

Do každé poloviny uděláme několik zářezů, které vycpeme plátky česneku. Posypeme provensálským kořením, potřeme olivovým olejem a přibližně 30 až 40 minut pečeme v troubě.

Těsně před koncem pečení můžeme přidat na čtvrtiny pokrájenou bagetu potřenou olivovým olejem a použít jako přílohu.

Podáváme s bílým vínem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: