Pečený lilek po francouzsku
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 2 lilky
- 6 stroužků česneku
- provensálské koření
- olivový olej
- sůl
Postup
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Lilky důkladně omyjeme. Podélně je rozkrojíme a každou část osolíme. Necháme 20 minut vypotit a poté osušíme.
Do každé poloviny uděláme několik zářezů, které vycpeme plátky česneku. Posypeme provensálským kořením, potřeme olivovým olejem a přibližně 30 až 40 minut pečeme v troubě.
Těsně před koncem pečení můžeme přidat na čtvrtiny pokrájenou bagetu potřenou olivovým olejem a použít jako přílohu.
Podáváme s bílým vínem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 3/5