Pečený bažant na víně

Preparation time Doba přípravy: 180 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 1 bažant
  • 200ml červeného vína
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 8 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky jalovce
  • 250g anglické slaniny či špeku
  • tymián
  • sůl

Postup

Bažanta očistíme a opláchneme ve vodě. Osolíme zvenku i zevnitř a prošpikujeme částí slaniny.

Zeleninu a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu osmažíme na pánvi, přidáme zeleninu, koření a opečeme.

Bažanta naplníme zeleninou a prsíčky dolů jej položíme do zapékací mísy na slaninu nakrájenou na kostičky. Zbylou zeleninu a slaninu poklademe kolem.

Vložíme do trouby rozpálené na 160°C a zakrytého bažanta pečeme 90 minut, poté odkryjeme a 30 minut dopečeme. V polovině pečení bažanta otočíme prsíčky nahoru.

Podáváme s knedlíkem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 4/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: