Pangasius po švédsku

Preparation time Doba přípravy: 45 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 4 plátky pangasia
  • 500g brambor
  • 150g tvrdého sýra
  • 1 pórek
  • 2 mrkve
  • 150ml zakysané smetany
  • máslo
  • koření na ryby
  • kmín
  • kopr
  • pažitka
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a okmínujeme. Mrkev a pórek nakrájíme na plátky a zprudka osmažíme na troše oleje.

Zapékací mísu vymažeme máslem a rozložíme na ni plátky brambor. Na ně klademe mrkev smíchanou s pórkem a poté plátky pangasia. Okořeníme a vložíme na 15 minut do trouby, pečeme při 180 až 200 stupních.

Mezitím smícháme zakysanou smetanu s nasekaným koprem a pažitkou. Sýr nastrouháme najemno a polovinu přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme. Vzniklou zálivkou pangasia zalijeme, posypeme sýrem a necháme 3 minuty zapéct.

Podáváme s vařenými bramborami.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: