Nitranský vepřový řízek
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 700g vepřové kýty
- 700g brambor
- 100g suchého salámu
- 150g taveného sýra
- hladká mouka
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- mléko
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Brambory nastrouháme najemno. Přidáme do nich rozklepnutá vejce, půl sklenice mléka, prolisovaný česnek a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tak těstíčko na obalování.
Maso nakrájíme na plátky, z obou stran naklepeme a nasolíme. Potřeme jej taveným sýrem a poklademe salámem. Maso přeložíme napůl a sepneme párátky. Obalíme v bramborovém těstíčku a pomalu smažíme. Řízky musí být dobře propečené.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.