Nitranský vepřový řízek

Preparation time Doba přípravy: 40 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 700g vepřové kýty
  • 700g brambor
  • 100g suchého salámu
  • 150g taveného sýra
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • mléko
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Brambory nastrouháme najemno. Přidáme do nich rozklepnutá vejce, půl sklenice mléka, prolisovaný česnek a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tak těstíčko na obalování.

Maso nakrájíme na plátky, z obou stran naklepeme a nasolíme. Potřeme jej taveným sýrem a poklademe salámem. Maso přeložíme napůl a sepneme párátky. Obalíme v bramborovém těstíčku a pomalu smažíme. Řízky musí být dobře propečené.

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: