Moravská roštěná
Doba přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 650g zadního hovězího
- 100g cibule
- 250g moravské klobásy
- 500ml hovězího vývaru
- 2 dl suchého červeného vína
- hladká mouka
- plnotučná hořčice
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup
Moravskou klobásu uvaříme ve vodě a necháme zchladnout. Oloupeme a podélně nakrájíme na hranolky.
Maso nakrájíme na plátky, nařizneme na krajích a dobře naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Vložíme klobásu, zaatočíme a převážeme nití.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Vložíme roštěnky, orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zalijeme trochou vývaru. Přiklopíme a pod poklicí dusíme do měkka.
Poté maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Prohřejeme, přidáme lžičku hořčice, červené víno a chvilku povaříme. Šťávu přecedíme na roštěnky.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 5/5