Moravská roštěná

Preparation time Doba přípravy: 90 minut
Number of servings Počet porcí: 4

Suroviny:

  • 650g zadního hovězího
  • 100g cibule
  • 250g moravské klobásy
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 dl suchého červeného vína
  • hladká mouka
  • plnotučná hořčice
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Postup

Moravskou klobásu uvaříme ve vodě a necháme zchladnout. Oloupeme a podélně nakrájíme na hranolky.

Maso nakrájíme na plátky, nařizneme na krajích a dobře naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran. Vložíme klobásu, zaatočíme a převážeme nití.

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Vložíme roštěnky, orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zalijeme trochou vývaru. Přiklopíme a pod poklicí dusíme do měkka.

Poté maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Prohřejeme, přidáme lžičku hořčice, červené víno a chvilku povaříme. Šťávu přecedíme na roštěnky.

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Celkové hodnocení: 5/5

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: