Mexický guláš
Doba přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 500g hovězí kližky
- 400g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- sterilovaná kukuřice
- červené sterilované fazole
- sádlo
- hladká mouka
- sladká mletá paprika
- pálivá mletá paprika
- kmín
- majoránka
- sůl
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky a ze všech stran osmažíme dokud maso neztmavne.
Přidáme trochu mleté papriky, promícháme a podlijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme kmín, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme téměř do měkka.
Přidáme chilli papričku, kukuřici, sterilované fazole a dusíme dokud maso není měkké.
Poté poklici odkryjeme a necháme odpařit vodu tak, aby zbyl jen hustší základ, případně můžeme zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě.
Nakonec dochutíme majoránkou a česnekem utřeným s trochou soli. Krátce podusíme.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Celkové hodnocení: 2.50/5