Masové koule s vejci
Suroviny:
- 500g mletého vepřového
- 6 vajec
- 100g tvrdého sýra
- 2 cibule
- 100ml kysané smetany
- strouhanka
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
Postup
Pět vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Poslední vejce rozklepneme do masa, promícháme se strouhaným sýrem, okořeníme a lehce zahustíme strouhankou. Pečlivě promícháme a vařená vejce obalíme v masové směsi.
Cibule oloupeme a podélně překrojíme na poloviny. Kysanou smetanu osolíme, opepříme a zředíme trochou vody. Můžeme přidat i nasekanou bazalku.
Masové koule dáme péct do trouby předehřáté na 200°C, přidáme cibule, které překrojíme napůl. Pečeme přibližně 45 minut.
Koule podáváme překrojené napůl společně s cibulí a vařenými bramborami.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.