Makrely na červeném víně

Suroviny:

  • 2 makrely
  • 1 cibule
  • bobkový list
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl červeného vína
  • 500ml drůbežího vývaru
  • máslo
  • kečup
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • tymián
  • sůl
  • olej

Postup

Makrely osolíme a opepříme. Do břišních otvorů vložíme po lžíci másla. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. Přidáme makrely a ze všech stran opečeme. Vložíme 2 bobkové listy, tymián, podlijeme vínem a přiklopíme. Dusíme do měkka, dle potřeby podléváme vývarem. Jakmile jsou ryby měkké, přimícháme dvě lžíce kečupu smíchané se lžičkou citronové šťávy a krátce povaříme.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: