Makrely na červeném víně
Suroviny:
- 2 makrely
- 1 cibule
- bobkový list
- 4 stroužky česneku
- 2 dl červeného vína
- 500ml drůbežího vývaru
- máslo
- kečup
- citronová šťáva
- mletý pepř
- tymián
- sůl
- olej
Postup
Makrely osolíme a opepříme. Do břišních otvorů vložíme po lžíci másla. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. Přidáme makrely a ze všech stran opečeme. Vložíme 2 bobkové listy, tymián, podlijeme vínem a přiklopíme. Dusíme do měkka, dle potřeby podléváme vývarem. Jakmile jsou ryby měkké, přimícháme dvě lžíce kečupu smíchané se lžičkou citronové šťávy a krátce povaříme.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.