Losos v pomerančové šťávě s mandlemi

Number of servings Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 2 plátky čerstvého lososa
  • 1 dl smetany
  • 1 dl suchého bílého vína
  • máslo
  • loupané spařené mandle
  • olej
  • 2 pomeranče
  • 1/2 citronu

Postup

Plátky lososa omyjeme a osušíme. Z obou stran pokapeme šťávou z citronu a osolíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu.

Lososa zprudka osmahneme na oleji a přendáme do zapékací mísy. Zalijeme bílým vínem, šťávou z pomerančů a vložíme na pět minut do trouby předehřáté na 200°C.

Poté zalijeme smetanou, zasypeme mandlemi a necháme ještě 2-3 minuty zapéct.

Lososa podáváme přelitého šťávou z mísy, jako přílohu volíme vařené brambory.

Recept vložil Aredhel



Hodnocení receptu

Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.

Počet bodů - vyšší číslo znamená chutnější recept.

Hodnocení:

Nejhorší 1 2 3 4 5 Nejlepší

Vložte svůj názor na tento recept:
(Pole označená hvězdičkou jsou povinná)


Nový recept

Další recepty v kategorii: