Losos v pomerančové šťávě s mandlemi
Počet porcí: 2
Suroviny:
- 2 plátky čerstvého lososa
- 1 dl smetany
- 1 dl suchého bílého vína
- máslo
- loupané spařené mandle
- olej
- 2 pomeranče
- 1/2 citronu
Postup
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Z obou stran pokapeme šťávou z citronu a osolíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu.
Lososa zprudka osmahneme na oleji a přendáme do zapékací mísy. Zalijeme bílým vínem, šťávou z pomerančů a vložíme na pět minut do trouby předehřáté na 200°C.
Poté zalijeme smetanou, zasypeme mandlemi a necháme ještě 2-3 minuty zapéct.
Lososa podáváme přelitého šťávou z mísy, jako přílohu volíme vařené brambory.
Recept vložil Aredhel
Hodnocení receptu
Recept ještě nikdo nehodnotil. Buďte první a přidejte své hodnocení.